A Gyűrűk Ura az online mozivásznon

13 jan

Amikor egy neves regény filmváltozatát elkészítik, nagyon sok olvasó felemás érzésekkel várja a filmbemutatót. A film ugyanis képtelen a könyvben olvasott történet teljes visszaadására, a rendező és forgatókönyvíró kénytelen a történéseket lerövidíteni, és az események sodrából a kevésbé lényegeseket kihagyni.
Ez pedig, amikor az olvasó beül a moziterembe csalódást okozhat és sokszor felháborodott blogbejegyzésekben támadják a film készítőit. Különösen igaz ez az Online filmnézés esetén, amikor a rajongók azonnal véleményezhetik is a filmet.
A fent leírtak különösen igazak a kultuszfilmekre, amiből nagyon nehéz kultuszfilmeket létrehozni. Ez a bravúr sikerült Peter Jacksonnak, a Gyűrűk Ura trilógia megfilmesítésével, amely az eredeti történethez képes volt pluszt nyújtani, ami nagyon nagy szó egy mozifilm esetén.
A ma már online is megtekinthető film, atmoszférájában, a gyönyörű Új-Zéland tájakon és monumentális zenéjével méltó folytatása volt a könyvnek, habár itt is kikerültek a történetből fontos részek, így például Bombadil Toma története.
Ha szeretné a filmet ma már online is megtekintheti, de gyakran adják a televíziókban is, sőt DVD-n is megvásárolható.