Miért ennyire fontos számomra a bejárati ajtó?

28 ápr

Közel 30 éve foglalkozom lakberendezéssel és sokan azon a véleményen vannak, hogy valóban stílusos bútorokkal, dekorációval és ötletekkel tudok otthonossá alakítani egy házat. Viszont van egy elem, ami bár nem teljesen a szakterületem mégis nagyon szeretem és nagy öröm számomra, ha ennek kapcsán is adhatok tanácsot és ez nem más, mint a bejárati ajtó.
Tudom, első olvasásra furcsának tűnhet, hogy miért pont ez van nálam ennyire kiemelve, viszont annyira fontosnak tartom a megfelelő bejárati ajtót, hogy amikor csak aktuálisnak érzem, cserére buzdítom az embereket.
Természetesen a bejárati ajtó nagy mértékben összefügg a lakás belső berendezésével is, hiszen nem csak a ház külső arculatát alakítja, hanem a belső stílusnak is fontos eleme. Számos okot fellehetne sorolni, amiért érdemes ebből egy ideális gyártmányt választani, azonban most csupán néhányra hívnám fel a figyelmet.
Számomra az a legfontosabb a bejárati ajtóval kapcsolatban, hogy teljesen összhangban legyen mind a ház külső megjelenésével, mint a beltér atmoszférájával, hiszen így tud megvalósulni a harmónia. Valljuk be, hogy erre nem szabad sajnálni a pénzt, hiszen úgy sem kétévente cseréljük, hanem majdnem minden esetben hosszú távra választjuk.
Nyilvánvalóan az esztétika és a stílus nem minden, mikor erről a gyártmányról beszélünk, hiszen ez jóval több mint pusztán egy dekorelem. Az esztétikum semmiképp nem mehet a biztonság rovására, hiszen mit érünk vele, ha gyönyörű a bejárati ajtó, viszont nem képes kint tartani azokat az idegen személyeket, akik helytelen szándékkal akarnának betörni az otthonunkba. A biztonság mellett pedig a gyártmány minősége is fontos szempont, ami gyakran azt is jelenti, hogy időtálló is, amely bírni fogja a folyamatos igénybevételt, akár hosszú éveken keresztül is.