Buszok számára készített elsősegélydoboz

26 feb
A 10 főnél több embert szállító járművek esetében „C” típusú elsősegély doboz a kötelező a KRESZ előírása szerint. A „C” elsősegély doboz beszerzése minden nagyobb testű gépjármű vezetőjének kötelessége, érdemes a dobozt egy megbízható, utántöltő csomagot is árusító üzletből beszerezni, mely a dobozok összeállítását illetően szigorúan figyelembe veszi az aktuális jogi szabályozásokat. A doboz a tűzoltó járműveken, veszélyes árut szállító kamionokon, tehergépkocsikon, valamint azokon járműveken kötelező, ahol a szállított személyek száma meghaladja a 10 főt. A csomag tartalmaz kötözőpólyát több méretben, mull lapot több méretben, kéztisztítót, ragtapaszt, ollót, biztosítótűt, fólia kesztyűt, fertőtlenítőoldatot, arcmaszkot, kendőt. Ezek közül a steril kötszerek 5 évig őrzik meg a sterilitásukat, a fertőtlenítő oldat a gyártás dátumától számított 3 évig használható fel. A nem steril eszközöknek nincs lejárati ideje. Viszont mindegyik eszközt cserélni és utánpótolni kell, ez minden gépjármű vezetőjének kötelessége.

3D nyomtatott gipsz törött kézre

11 ápr
A hagyományos gipszek, melyeket törött testrészek rögzítésére használnak a gyógyászatban, igen kényelmetlennek és nehezek. Elterjedtek az úgynevezett könnyített gipszek is, melyek műanyagból vannak, szövet erősítéssel, de ezek is teljesen beburkolják a beteg testrészet. Egy újfajta technológia alkalmazásával, a 3D nyomtatott gipsz törött kézre egy teljesen modern megoldást mutat. Törött kéz esetén már élesben is tesztelték a megoldást és igen biztatóak az eredmények. A teljes gyógyulás mellet természetesen ott van, hogy a beteg közérzete sokkal jobb, hiszen a rácsos szerkezetű rögzítő szellőzik, így nem büdösödik be a használat során. Ez egy olyan hatalmas előny, mely önmagában is előremutat a megoldás gyakorlati felhasználására.

A méhpempő hatásai

24 nov
A méhpempő hatásai növelik a fehérvérsejtek kórokozókkal szembeni aktivitását. Ezek nem csak a baktériumokkal tudnak leszámolni, de hatásosak a méreganyagokkal, sőt a daganatos sejtekkel szemben is. A bio méhpempő nagyon sok olyan alkoróelemet is tartalmaz, ami serkenti az immunrendszer működését. Ennek révén jelentős hasznát vehetjük a betegségek megakadályozásában, lerövidíthetjük a gyógyulás idejét és gyorsabban helyreállíthatjuk a szervezetet. A rendszeresen elvégzett méhpempő kúra szabályozza a helytelen étrend miatt meglévő tápanyaghiányt és gondoskodik a méreganyagok szervezetből való biztonságos eltüntetéséről.