Az unokaöcsém és a fészekhinta

8 Már

Van egy kis unokaöcsém, aki teljesen odavan a különféle játszótéri elemekért. Mivel egyke gyerek, ezért a szülei igyekszenek elhalmozni őt mindenféle különlegességgel, izgalmas játékokat kap, tele van a kert trambulinokkal, többféle hintákkal, de amit talán a legjobban szeret az a kert egyik sarkában, két fa között lógó fészekhinta.

Mikor náluk vagyunk gyakran játszunk a kisfiúval, aki sok esetben ide-oda szaladgál a trambulin és a fészekhinta között. Ami nekem nagyon szimpatikus az utóbbiban, az az, hogy nem kell aggódni miatta, hogy a kisfiú kiesik belőle, mert biztonságos hálók veszik őt körül mindenhonnan, neki is kényelmesebb, hogy ha szeretne csak elfekszik a hintában, ha pedig úgy érzi kényelmesebbnek, akkor ül benne.

Már csak a kuckózós jellege miatt is nagyon hangulatos lehet, amikor elalszik a fészekhintában. Persze nem csak otthoni környezetbe lehet beszerezni fészekhintát, a város különböző pontjain szintén belefutottam már hasonló darabokba különböző méretezésben. Volt például olyan, ami többszemélyes, van, ami akár felnőttek számára is ideális méretű lehet. Az eredeti fészekhinta ugyanis nem a gyerekek számára lett kitalálva, a különböző egzotikus keleti országokban, mondjuk Baliban kifejezetten turistacsalogatásra használják a fészekhintás képeket, ahol a vendégek egy-egy levegő fészekből néznek a naplementébe. A függőágy hangulat, a dzsungeles etno stílus sokak fantáziáját megragadja napjainkban.